Торт «Дамський каприз»
Для тіста: 200 г пшеничного борошна вищого сорту, 100 г цукру, 2 яйця, 2 столові ложки меду, 50 г вершкового масла, 1 чайна ложка харчової соди. Для крему: 100 г цукру, 170 г вершкового масла, 1 / 2 склянки води, 1 столова ложка какао-порошку.
Розтерти вершкове масло з цукром, медом і яйцями і тримати на водяній бані, поки не з'являться пластівці. У теплу суміш додати соду, добре розмішати, всипати борошно і замісити тісто. Розділити його на 8 кульок і розкачати кожен. Випікати в духовці при температурі 220-230 ° С (не більше 3 хв). Охолодити коржі і промазати кремом, верхній шар змастити побільше і обсипати крихтою.
Для приготування крему: цукор змішати з какао-порошком, додати воду, поставити на вогонь (через розсікач) і кип'ятити до повного розчинення цукру. Суміш охолодити. Вершкове масло збити добела й, не припиняючи збивання, маленькою цівкою ввести охолоджений цукрово-шоколадний сироп до отримання рівномірної пишної маси.
|