Вівторок, 18.06.2024, 05:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Козинаки і чак-чак | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Продукти бджільництва

Козинаки і чак-чак

Чак-чак татарське солодке блюдо, дуже смачне, якщо правильно приготувати. Звичайно, можна купити його в магазині, але це буде зовсім не те, домашнє приготування краще промислового, навіть при дотриманні всіх пропорцій і рецептур. Козинаки-східна солодкість, яка готується з меду і горіхів. Що ж об'єднує ці два рецепти - наявність меду, який є і приправою, і солодким ласощами, і ліками.

Козинаки готуються швидко, на їх приготування йде від сили годину. Для того, щоб їх зготувати понадобяться півкіло меду, півкіло горіхів (будь-яких) і сто грам цукру. Цукор і мед змішують, додають трохи води і прогрівають на повільному вогні до отримання однорідної маси. В отриману суміш додають тягучу горіхи і ретельно перемішують. Горіхову масу викладають на промазала пісним маслом тарілку і залишають застигати. Все, козинаки готові!

При бажанні їх можна приготувати з курагою або родзинками, але обов'язково з медом та горіхами.

Для приготування чак-чака нам знадобитися три склянки борошна, шість яєць, три склянки цукру, половина склянки води, одна чверть солі, один стакан меду, топлене вершкове масло або олію без запаху для фритюру.

Яйця збивають разом з сіллю і всипають туди просіяне борошно і ретельно замішують прісне тісто.

Грудка тіста повинна бути туга і не прилипати до рук.

Залишають його на півгодини в теплому місці, попередньо загорнувши в пакет. Тісто розкочують в тонкий пласт товщиною 0,3-0,5 сантиметра і нарізають з нього локшину шириною в 0,5 сантиметра і довжиною в сірникову коробку. У цей час розігріти масло в сотейнику практично до киплячого стану. У масло опускають локшину, і практично вона відразу ж стає золотистого кольору. Її витягують шумівкою і викладають на аркуші паперу, щоб позбавиться від зайвої олії, після перекладають у глибоку посудину.

Далі потрібно приготувати сироп з меду, цукру та води, всі інгредієнти кладуть у каструлю і варять до отримання однорідної маси. Потім його трохи остуджують і заливають сиропом чак-чак, його перемішують і викладають гіркою на блюдо.
Безкоштовний конструктор сайтів - uCozCopyright MyCorp © 2024