Пряники медові Зварити сироп: налити в каструлю води, покласти цукор, мед і кип'ятити, поки не розчиниться цукор. Після цього зняти каструлю з сиропом з вогню, всипати в неї 3 / 4 всієї кількості просіяного борошна і швидко перемішати веселкой так, щоб вийшло густе тісто.
Коли заварені тісто охолоне до кімнатної температури, покласти в нього розм'якшене вершкове масло, соду, попередньо змішану з однією столовою ложкою борошна, що залишилася просіяне борошно, цедру з лимона. Все це місити, поки тісто не стане однорідним.
Розкачати тісто качалкою на стіл, посипати борошном, в прямокутний пласт товщиною близько 1 см, посипати борошном і вирізати з нього фігурною або круглої виїмкою пряники. Укласти пряники на змащений маслом лист, змазати яєчним жовтком і випікати в духовці.
Борошно пшеничне 250 г, мед натуральний 100 г, сода 2 г, яйце (жовток) 1 / 2 шт., Цукор 70 г, масло вершкове 30 г, вода 50 г, лимон 1 / 4 шт http://www.contragent.com.ua
|